Engasjert – og litt irritert

Helt siden hun ble lærer i 2004, har Camilla G. Hagevold vært brennende engasjert i skolen og skoleutvikling. Nå er hun også irritert på at forfattere, skuespillere og arkitekter får lov til å lede debatten om skolen i de store mediene – uten at de har noen erfaring som lærere selv.

Hagevild sitter på en huske i et oransjefarget rom.
Camilla G. Hagevold

I ti år har hun delt sine erfaringer, betraktninger og meninger i bloggen skolevegen.com. I tillegg har hun fått en rekke leserinnlegg på trykk i landets største aviser aviser, som deretter har ledet til invitasjoner til Dagsnytt18 og God Morgen Norge. Ofte har det handlet om den betente skjermdebatten.

 – Jeg er supertakknemlig for den digitaliseringen vi har hatt i skolen – og på mange måter synes jeg den har gått for sakte! Jeg synes allikevel at det er viktig og bra at skolefolk stadig diskuterer, er skeptiske og nysgjerrige til KI og andre nyvinninger, skriver hun i et innlegg på bloggen sin.

Hun skjønner at folk i skolen blir provosert av skjermdebatten som har rullet i mediene.

– For hvem er det nå som får legge premissene for debatten? Jo det er arkitekter, barnebokforfattere og skuespillere, som såvidt meg bekjent aldri har satt sin fot i et klasserom som lærer. Og det verste av alt er at de klarer å skremme opp både foreldre, lærere og ministre med dommedagstankene sine og oppropene på (ironisk nok) sosiale medier!

Les hele innlegget her: Hvem skal legge premissene i skoledebatten?

Hagevold går nå i gang med en doktorgrad innen utdanningsforskning hvor hun skal forske på hvordan god bruk av forskning ser ut i skolen.

På KnowHow EdTech vil Hagevold dele flere av sine refleksjoner om teknologibruk i skolen, og delta i en fagsamtale om temaet.

Scroll to Top