KnowHow EdTech Conference

Save the date: 30 October 2024
Stavanger, Norway

Let’s get together!

Save the date! The conference will be held on the evening of Wednesday 30 October 2024. The conference will mainly be held in Norwegian this year.

Bli med på en kveld med diskusjon, kunnskapsdeling og refleksjoner. Vi lover en kombinasjon av presentasjoner, musikk, inspirasjon, paneldebatt og nettverksbygging.

Hvem passer konferansen for? Dette er stedet for alle som er interessert i læringsteknologi, skole og utdanning:

  • Lærere på alle nivåer, fra barnehage til universitet
  • Rektorer og skoleledere
  • IKT-lærerer og digitale rådgivere
  • Politikere

​Les om programmet nedenfor!

The conference is part of Nordic Edge Expo

Conference 2024

Onsdag 30 oktober 2024

Tidspunkt: 16.00 – 21.00

Sted: Tou Scene i Stavanger

Pris: NOK 400,- + mva

Billetten inkluderer et lett måltid ved ankomst, så kom gjerne rett fra jobb. Drikke kan kjøpes i baren. Programmet starter kl. 17.00.

NB! Begrenset plass

Adresse:
Tou Scene, Lervigsveien 22, 4014 Stavanger

Tema for Knowhow EdTech 2024

Kjære lærer, hils på KI – din nye assistent

Læreryrket er krevende og mangfoldig. Kunstig intelligens vil gjøre jobben din lettere. Det handler ikke om at du skal gjøre mer på kortere tid. Det handler om å skape gode læringsopplevelser samtidig som du reduserer arbeidsmengden din betydelig – og får mer tid til å være lærer. 

På KnowHow EdTech får du se hvordan KI allerede er i bruk til å hjelpe lærere med å utforme oppgaver, aktiviteter til timene, læringsinnhold, vurderinger og tilbakemeldinger – alt basert på pensum. Det er bare et spørsmål om tid før du har dette tilgjengelig i ditt eget klasserom. 

KI kan også brukes til å gjøre kildearbeid enklere for studenter og forskere. Kraftige verktøy kan nå hjelpe med å finne de mest relevante kildene til temaet du jobber med – raskere og bedre enn før. På KnowHow EdTech får du vite hvordan det brukes og hvordan det virker. 

Innlegg fra:

  • Dr. Jon Chippindall, teacher, CEO and co-founder of TeachMate.ai
  • Anders Rapp, medgründer og driftsleder i Keenious

Case: Mediafarm og Europaparlamentet

Mediafarm forteller om deres konsept for undervisning i grensesnittet fysisk rom, skjerm og mobil – og et interaktivt læringsspill om demokrati for Europaparlamentet. Avtalen har en ramme på 100 millioner kroner.

Mediafarm har over 20 års erfaring i utvikling av digitale læringsspill, for kunder som Stortinget, NHO, Utenriksdepartementet, Sjøfartsdirektoratet og Folketinget i Danmark,

Innlegg fra ledende partner Trond Ole Paulsen og gründer og konseptutvikler Vilhelm Skjærpe.

Vi tar skjerm- og teknologidebatten et konstruktivt steg videre.  

Skjerm i skolen – inkluderende eller ekskluderende?

De fleste er enige om at vi må utstyre barn og unge med ferdigheter de kommer til å trenge i samfunnet og arbeidslivet. I så fall bør skolen og utdanningssystemet ta en rolle som veileder og en betydelig del av barnas utdannelse – også når det gjelder digitale verktøy.  

Det finnes helt klart utfordringer – men er svaret da bare å fjerne skjermene fra klasserommet? Det vil i så fall øke det digitale klasseskillet og gapet mellom de som stiller sterkest og svakest i skolen. Et av FNs bærekraftmål er å sikre god utdanning til alle, og digitale verktøy kan bidra til dette – både i det enkelte klasserom og i en global sammenheng. 

“Å forstå når og hvordan vi skal bruke og ikke bruke teknologi for å tjene våre utdanningsmål er i ferd med å bli en kritisk ferdighet for utdanningsledere i det 21. Århundre.” 

(Dr David Moinina Sengeh, Chief Minister, Sierra Leone, Chair of the GEM Report Advisory Board, GLOBAL EDUCATION MONITORING REPORT, 2023) 

På KnowHow EdTech-konferansen vil bidragsytere belyse ulike synspunkt og delta i en fagsamtale om temaet. 

Innlegg fra:

  • Camilla G Hagevold, lærer, doktorgradstipendiat og eier av bloggen Skolevegen.
  • Thomas Poulsen, seksjonssjef for utdanning og forskning i Norad, direktoratet for utviklingsarbeid

Fagsamtale om digitale verktøy med Camilla G. Hagevold, Thomas Poulsen (TBA), Margret Hagerup, medlem av Stortingets utdanningskomité, m.fl. Samtalen modereres av Ragnhild Sofie Selstø, universitetslektor og studieprogramleder for Bachelor i journalistikk ved UiS.

Pålogga livet – alt det vidunderlige som skjedde da vi logget av et helt år.

For ett år siden startet podkaster og programleder Sven Bisgaard Sundet og forfatter Mike Stilson på et prosjekt som mange av oss ville tenkt var umulig. De logget seg av smartelefonen i et helt år, for å se hva som endret seg når de reduserte skjermbruken betydelig. De lager samtidig en dokumentarserie og bok om prosjektet.

Året med avlogging er nettopp over når Sundet og Stilson kommer til KnowHow EdTech for å fortelle om alt det vidunderlige som skjedde da de logget av skjermene.

Merk: Det jobbes kontinuerlig med programmet og oppdateringer vil skje frem til konferansestart.

Speakers 2024

Dr Jonathan Chippindall

Teacher, CEO and Co-founder of TeachMate AI.

Jon Chippindall is a primary school teacher and tech expert who co-founded the successful TeachMateAI, a curriculum-based education AI assistant that supports teachers. TeachMateAI is used by more than 160,000 teachers in several countries.

TeachMateAI is designed to help teachers streamline everyday tasks — from lesson planning to risk assessments — and to create engaging and bespoke curriculum content.

Jon Chippindall also leads the primary computing PGCE at The University of Manchester and works with UK schools to improve computing education. He is passionate about supporting schools to deliver high-quality educational experiences for learning whilst ensuring teacher well-being remains a priority.

At KnowHow EdTech, Jon Chippindall will share the ideas behind TeachMateAI and demonstrate how AI can help teachers save time. The company claims to have saved teachers 50,800 days of time with their AI powered tools.

Camilla G. Hagevold

Lærer og doktorgradsstipendiat.

Camilla G. Hagevold har lang erfaring, både fra klasserommet og rektorstolen. Hun har i ti år skrevet bloggen Skolevegen, og skal på KnowHow EdTech dele sine perspektiver på skjermbruk og teknologi i skolen. 

Hagevold tar nå en doktorgrad innen utdanningsforskning.

Trond Ole Paulsen

Ledende partner for Mediafarm.

I mer enn 25 år har Mediafarm jobbet med digitale læringsløsninger. Et av firmaets spesialiteter er å skape engasjerende læringsopplevelser med interaktive rollespill. Aldri hørt om slike spill?

Daglig leder Trond Ole Paulsen og gründer, Grand Old Man og konseptutvikler Vilhelm Skjærpe forklarer og forteller om Mediafarms siste og største prosjekt: Tema: Demokrati i Europa. Kunde: Selveste Europaparlamentet!

Thorgeir Aron Steinarsson

Elev på Vågen videregående skole.

Thorgeir Aron Steinarsson går på musikklinja på Vågen videregående skole, og har valgt seg PC som hovedinstrument.

På KnowHow EdTech skal han spille egenkomponert musikk live og fortelle om hvordan PC skiller seg fra andre instrument. Han kommer sammen med lærer Magnus Fjelde.

Magnus Fjelde

Musikklærer på Vågen videregående skole.

Magnus Fjelde er musikklærer på Vågen videregående skole og lærer for elever som har PC som hovedinstrument.

På KnowHow EdTech skal en av hans elever Thorgeir Aron Steinarsson spille sin egenkomponerte musikk, og Fjelde vil fortelle om hvilke utfordringer og muligheter det gir å ha PC som hovedinstrument. Er egentlig læreplanene tilpasset PC som instrument?

Sven Bisgaard Sundet og Mike Stilson

Podkaster og forfatter.

For ett år siden startet podkaster og programleder Sven Bisgaard Sundet og forfatter Mike Stilson på et prosjekt som mange av oss ville tenkt var umulig. De logget seg av smartelefonen i et helt år, for å se hva som endret seg når de reduserte skjermbruken betydelig. De lager samtidig en dokumentarserie og bok om prosjektet.

Året med avlogging er nettopp over når Sundet og Stilson kommer til KnowHow EdTech for å fortelle om alt det vidunderlige som skjedde da de logget av skjermene.

Vilhelm Skjærpe

Gründer og konseptutvikler i Mediafarm.

I mer enn 25 år har Mediafarm jobbet med digitale læringsløsninger. Et av firmaets spesialiteter er å skape engasjerende læringsopplevelser med interaktive rollespill. Aldri hørt om slike spill? Daglig leder Trond Ole Paulsen og gründer, Grand Old Man og konseptutvikler Vilhelm Skjærpe forklarer og forteller om Mediafarms siste og største prosjekt: Tema: Demokrati i Europa. Kunde: Selveste Europaparlamentet!

Anders Rapp

Medgründer og driftsleder i Keenious.

Keenious er et KI-basert forskningsverktøy som anbefaler relevante forskningsartikler og litteratur til studenter og forskere basert på teksten de arbeider med.

Verktøyet fungerer godt sammen med andre forskningsverktøy og hjelper med å finne informasjon uten at brukerne trenger å formulere spesifikke søkeord på forhånd. Keenious finner artikler som brukerne gikk glipp av ved tradisjonelle søk, og gir dermed mer dybde og bredde i deres research. 

Mange universiteter i Norge og utlandet har allerede tatt Keenious i bruk. På KnowHow EdTech forklarer Anders Rapp hvordan verktøyet fungerer og hvilke fordeler det har.

Margret Hagerup

Stortingsrepresentant (H).

Margret Hagerup er stortingsrepresentant for Høyre og medlem av Stortingets utdannings- og forskningskomité.

På KnowHow EdTech 2024 deltar hun i en debatt om skjermbruk og digitale verktøy i skolen.

Ragnhild Sofie Selstø

Studieprogramleder for Bachelor i journalistikk, UiS.

Ragnhild Sofie Selstø er studieprogramleder for Bachelor i journalistikk og universitetslektor i journalistikk ved Universitetet i Stavanger.
Hun har erfaring som nettjournalist og frontredigerer fra ulike medier.
På KnowHow EdTech skal Selstø lede fagsamtalen om skjermbruk i utdanning.

Helene Gram

Prosjektleder for Kunnskapsbyen Stavanger.

Helene Gram er en av grunnleggerne av KnowHow EdTech-konferansen og har tidligere jobbet med utvikling av digitale løsninge i både offentlige og private virksomheter, blant annet ved Universitetet i Stavanger.
Gram er nå prosjektleder for Kunnskapsbyen Stavanger, et initiativ fra Stavanger kommune for å styrke kunnskapsutvikling og verdiskaping i Stavanger-regionen.

Helene Gram er konferansier for KnowHow EdTech 2024.

Exhibitors

DDV – University of Stavanger’s Educational Lab

Interested to know about the classrooms of the future?

DDV (Didaktisk Digitalt Verksted) will be present in our lounge area and tell you all about how students and staff at the teacher education test and explore digital tools for education.

DDV has developed «Data- og videospillveilederen», a guide (in Norwegian) to a vast number of video games suitable for use in education. The digital version of the guide is free – read more and download it here. 

You can also buy a printed version for only NOK 129,- at the conference!

Become an exhibitor

We have room for more exhibitors – please get in touch if you are interested.

Contact:

Line Grønhaug

​Communication adviser

Support and collaborations

Universitetet i Stavanger logo
City of Stavanger logo
Rogaland fylkeskommune logo
Time kommune logo
Playful Learning logo
Scroll to Top