KnowHow EdTech Conference
30 October 2024
Stavanger, Norway
An evening of EdTech
The conference will be held on the evening of Wednesday 30 October 2024. The conference will mainly be held in Norwegian this year.
Bli med på en kveld med diskusjon, kunnskapsdeling og refleksjoner. Vi lover en kombinasjon av presentasjoner, musikk, inspirasjon, paneldebatt og nettverksbygging.
Hvem passer konferansen for? Dette er stedet for alle som er interessert i læringsteknologi, skole og utdanning:
- Lærere på alle nivåer, fra barnehage til universitet
- Rektorer og skoleledere
- IKT-lærerer og digitale rådgivere
- Alle som jobber med fleksibel utdanning
- Personer som jobber med etter- og videreutdanning
- Politikere
Les om programmet nedenfor!
The conference is part of Nordic Edge Expo
Conference 2024
Onsdag 30 oktober 2024
Tidspunkt: 16.00 – 21.00
Sted: Tou Scene i Stavanger
Pris: NOK 400,- + mva
Billetten inkluderer et lett måltid ved ankomst, så kom gjerne rett fra jobb. Drikke kan kjøpes i baren. Programmet starter kl. 17.00.
NB! Begrenset plass
Adresse:
Tou Scene, Lervigsveien 22, 4014 Stavanger
Tema for Knowhow EdTech 2024
Kjære lærer, hils på KI – din nye assistent
Læreryrket er krevende og mangfoldig. Kunstig intelligens vil gjøre jobben din lettere. Det handler ikke om at du skal gjøre mer på kortere tid. Det handler om å skape gode læringsopplevelser samtidig som du reduserer arbeidsmengden din betydelig – og får mer tid til å være lærer.
På KnowHow EdTech får du se hvordan KI allerede er i bruk til å hjelpe lærere med å utforme oppgaver, aktiviteter til timene, læringsinnhold, vurderinger og tilbakemeldinger – alt basert på pensum. Det er bare et spørsmål om tid før du har dette tilgjengelig i ditt eget klasserom.
KI kan også brukes til å gjøre kildearbeid enklere for studenter og forskere. Kraftige verktøy kan nå hjelpe med å finne de mest relevante kildene til temaet du jobber med – raskere og bedre enn før. På KnowHow EdTech får du vite hvordan det brukes og hvordan det virker.
Innlegg fra:
- Dr. Jon Chippindall, teacher, CEO and co-founder of TeachMate.ai
- Anders Rapp, medgründer og driftsleder i Keenious
Case: Mediafarm og Europaparlamentet
Innlegg fra ledende partner Trond Ole Paulsen og gründer og konseptutvikler Vilhelm Skjærpe:
Ansikt til ansikt og skulder ved skulder – foran skjermen.
Mediafarm forteller om deres konsept for undervisning i grensesnittet fysisk rom, skjerm og mobil – og et interaktivt læringsspill om demokrati for Europaparlamentet. Avtalen har en ramme på 100 millioner kroner.
Mediafarm har over 20 års erfaring i utvikling av digitale læringsspill, for kunder som Stortinget, NHO, Utenriksdepartementet, Sjøfartsdirektoratet og Folketinget i Danmark.
Vi tar skjerm- og teknologidebatten et konstruktivt steg videre:
Skjerm i skolen – inkluderende eller ekskluderende?
De fleste er enige om at vi må utstyre barn og unge med ferdigheter de kommer til å trenge i samfunnet og arbeidslivet. I så fall bør skolen og utdanningssystemet ta en rolle som veileder og en betydelig del av barnas utdannelse – også når det gjelder digitale verktøy.
Det finnes helt klart utfordringer – men er svaret da bare å fjerne skjermene fra klasserommet? Det vil i så fall øke det digitale klasseskillet og gapet mellom de som stiller sterkest og svakest i skolen. Et av FNs bærekraftmål er å sikre god utdanning til alle, og digitale verktøy kan bidra til dette – både i det enkelte klasserom og i en global sammenheng.
“Å forstå når og hvordan vi skal bruke og ikke bruke teknologi for å tjene våre utdanningsmål er i ferd med å bli en kritisk ferdighet for utdanningsledere i det 21. Århundre.”
(Dr David Moinina Sengeh, Chief Minister, Sierra Leone, Chair of the GEM Report Advisory Board, GLOBAL EDUCATION MONITORING REPORT, 2023)
På KnowHow EdTech-konferansen vil bidragsytere belyse ulike synspunkt og delta i en fagsamtale om temaet.
Innlegg fra:
- Camilla G Hagevold, lærer, doktorgradsstipendiat og eier av bloggen Skolevegen.
- Thomas Poulsen, seksjonssjef for utdanning og forskning i Norad, direktoratet for utviklingsarbeid
Fagsamtale om digitale verktøy med doktorgradsstipendiat Camilla G. Hagevold, Thomas Poulsen fra Norad, Trond Ole Paulsen fra Mediafarm, Margret Hagerup, utdanningspolitisk talsperson for Høyre og medlem av Stortingets utdanningskomité, samt Lotte Hansgaard fra Stavanger Arbeiderparti. Samtalen modereres av Ragnhild Sofie Selstø, universitetslektor og studieprogramleder for Bachelor i journalistikk ved UiS.
Pålogga livet – alt det vidunderlige som skjedde da vi logget av et helt år.
For ett år siden startet podkaster og programleder Sven Bisgaard Sundet og forfatter Mike Stilson på et prosjekt som mange av oss ville tenkt var umulig. De logget seg av smarttelefonen i et helt år, for å se hva som endret seg når de reduserte skjermbruken betydelig. De lager samtidig en dokumentarserie og bok om prosjektet.
Året med avlogging er nettopp over når Sundet og Stilson kommer til KnowHow EdTech for å fortelle om alt det vidunderlige som skjedde da de logget av skjermene.
Musikalsk innslag fra elev ved Vågen videreregående
Vi får besøk fra Noah Nordbø Kleppe som går musikklinja på Vågen videregående skole, og har PC som sitt hovedinstrument. Han spiller egenkomposert musikk LIVE for oss! Læreren hans, Magnus Fjelde forteller også litt om hva det vil si å ha PC som instrument – og hvorfor dette er et viktig instrument for flere elever på musikklinja.
Merk: Det jobbes kontinuerlig med programmet og oppdateringer vil skje frem til konferansestart.
Speakers 2024
Exhibitors/Utstillere
Disse kan du møte i mingleområdet i pausen.
- TeachMate.ai
- Keenious
- Mediafarm
- Viten-TV
- DDV – Didaktisk digitalt verksted, UiS
DDV har utviklet Data- og videospillveilederen for lærere. Den digitale versjonen er gratis. Les mer og last den ned her. Du kan også kjøpe en papirversjon av veilederen på konferansen.
Become an exhibitor
We have room for more exhibitors – please get in touch if you are interested.